16 Kasım 2013 Cumartesi

Yeni Android 4.4 Kitkat Güncellemesi Hakkında Herşey

Bilindiği üzere arkasında Google gücü ile hızla gelişmeye devam eden Android işletim sistemi geçtiğimiz günlerde yeni bir güncelleme daha yayınladı. Android 4.4 sürümüne ulaşan işletim sistemi kod adı KitKat olarak belirlendi. Android 4.4 KitKat güncellemesinde dikkat çeken en büyük özellik daha iyi performans ve bellek kullanımı oldu. Yani bir önceki sürüme göre Android 4.4 KitKat güncellemesi ile akıllı cihazlarınız çok daha hızlı, daha az bellek kullanımına sahip olacak. Dilerseniz bu Android güncellemesi ile tanışacağımız yeniliklere bir göz atalım;

Android 4.4 KitKat Hangi Cihazlara Yüklenebilecek

Android son sürümü KitKat ilk çıktığında sadece Nexus 5 ile çalışabiliyordu. Bugün yapılan açıklama ile yeni sürüm Nexus 7 ve Nexus 10 cihazlarına da yüklenebilecek. Alınan bilgilere göre Samsung Galaxy serisi cihazların tümüne, Sony Xperia serisi cihazların tümüne, LG Nexus ve Optimus serisi cihazların tümüne, Motorola Droid serisi cihazların tümüne yüklenebilecek. Bu cihazların listesi kesin kaynaklardan alınmıştır ve yeni sürüm Android 4.4 Kitkat güncellemesinin gelmesi beklenmektedir.
Android 4.4 Kitkat Özellikleri

Android 4.4 KitKat ile Daha İyi Performans

Yazımısın başında da belirttiğimiz gibi yeni Android 4.4 KitKat güncellemesinde göze çarpan en büyük değişiklik uzun süredir kullanıcıların şikayet ettiği performans sorunlarının ve çökmelerin üzerinde yoğunlaşmaları ve bu sorunları düzeltmeleri olmuş. Zira bir önceki Android sürümlerinde çok iyi donanım özelliklerine sahip akıllı cihazların bile yavaş çalıştığı ve sistem sorunları yüzünden çökmesi dikkat çekmekte ve kullanıcıların yakındığı en büyük sorun haline gelmekteydi. Geliştiricilerin bu sorunlara eğilimleri ile işletim sisteminin birçok bileşeni eskiye oranla daha az bellek kullanımı ile daha fazla performans sağlamıştır. Artık 512 MB lik ram donanımlı akıllı cihazlarda bile işletim sistemi daha hızlı çalışabilmektedir. Uygulamaların çalışması eskiye oranla daha hızlı ve uygulamalar arasındaki geçiş eskiye oranla daha akıcı bir hale gelmiştir.

Andorid 4.4 KitKat ile Google Now Daha Güçlü

Bilindiği gibi iOS işletim sisteminin Siri asistanına rakip olarak geliştirilen Google Now Android 4.4 Kitkat güncellemesi ile eskiye oranla daha işlevsel ve kullanışlı. Google Now kişisel asistan uygulaması Android 4.4 Kitkat güncellemesi ile ana ekranınızda kullanıma hazır bir halde beklemektedir. Böylelikle ilgi alanınıza, konumunuza göre öneriler ve işlevler hep gözünüzün önünde oluyor.

Android 4.4 KitKat ile Mesajlaşma Fonksiyonları Hangouts İçinde

Android 4.4 Kitkat güncellemesi ile mevcut Mesajlaşma menüsü yerine Hangouts menüsü gelmiştir. Güncelleme sonrasında “nereden sms atacağım” diye düşünmeden Hangouts bölümüne giriş yapıp buradan sms atabilirsiniz. Mesajlaşmak istediğiniz kişide de Hangouts var ise göndereceğiniz mesaj şebeke üzerinden gitmek yerine mevcut internet bağlantısını kullanarak gidiyor. Buda ücretli sms gönderimine çare oluyor.

Android 4.4 KitKat ile Yenilenen Arama Ekranı

Android 4.4 KitKat güncellemesi ile mevcut arama ekranı da değişime uğradığı görülüyor. Telefon simgesine dokunduğunuzda karşınıza en çok görüştüğünüz favori kişiler çıkıyor. Ayrıca numara çevirmeyi sağlayan çevirici de buraya eklenmiş. Yeni tasarım daha kullanışlı görünüyor.

Android 4.4 KitKat Nasıl Yüklenir

Maalesef Android 4.4 Kitkat yukarıda belirttiğimiz cihazlar dışında mevcut olmayacak. Bu listedeki cihazlar için güncelleme ise hazırlanma aşaması bittiğinde cihazlarda otomatik olarak güncelleme haberi verildikten sonra kullanıcılar isterlerse cihazlarını Android 4.4 KitKat güncellemesini yükleyebilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder