11 Kasım 2013 Pazartesi

Profiterol Nasıl Yapılır | Profiterol Hazırlanışı | Profiterol Tarifi

Profiterol top şeklinde hazırlanmış hamurun içine özel krema üzerine ise eritilmiş çikolata sosu kaplı bir tatlıdır. Profiterolün tam olarak vatanı bilinmese de bu konuda uzman kişilerin profiterolün Fransız tatlısı olduğunu belirtmiştir. Hazırlanışı oldukça teferruatlı bir tatlı olduğu için ev ortamında yapımı pek tercih edilmese de aşağıda kolay bir şekilde evinizde profiterolün nasıl yapılacağını görebilir ve sizde evinizde profiterolü rahatlıkla yapabilirsiniz. Profiterol yapımı bakımından 4 ayrı işlemden oluşmaktadır. Bu işlemler öncelikle profiterol hamurunun hazırlanması, hamur içindeki kremanın hazırlanması, üzerindeki çikolata sosunun hazırlanması ve genel olarak hazırlanan tüm malzemelerin toplanması ile profiterol tatlısının yapımı olarak gösterilebilir. Profiterol Hamurunun Hazırlanışı Profiterol Hamuru için Malzemeler 1 su bardağı un 1 su bardağı su 3 yumurta 125 gram margarin Öncelikle margarin tencere içinde eritilir. Daha sonra içine hafif ılık su eklenir. Bunlar kaynadıktan sonra un ilave edilir. Hızlı hızlı iyice karıştırılarak topaklanması önlenir ve bu şekilde 2-3 dakika pişirilir. Pişirilen bu karışım 15-20 dakika iyice soğuması için bekletilir. Ayrı bi kapta yumurtalar iyice çırpılır. Fakat buradaki püf nokta yumurtalar karışıma yavaş yavaş eklenir. En uygun şekli karıştırılan yumurtaların karışıma 3-4 defa dökülmesidir. Yumurtalar karışıma dökülürken iyice hızlı hızlı karıştırılmalıdır. Yumurtalar bu karışıma iyice yedirilmelidir. Bu konuya dikkat ederseniz yani yumurtaları karışıma yavaş yavaş döküp hızlı bir şekilde karıştırıp iyice yedirirseniz profiterolünüzün hamuru daha iyi kabaracaktır. Artık iyice karıştırmış olduğunuz bu karışımdan ortalama ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yağlanmış tepsiye 5 er cm ara ile yerleştirin. Bu işlemi bir kaşık yöntemi ile yaparsanız daha kolay olacaktır. Bu ceviz büyüklüğündeki tepsiye yerleştirdiğiniz profiterol hamurunu 200 derecelik fırında üstü pembeleşinceye kadar tahminen 45 dakika süre ile pişirin. Profiterol Kremasının Hazırlanışı Profiterol Kreması için Malzemeler 2,5 su bardağı süt 3 yemek kaşığı un 1,5 öay bardağı şeker 1 yumurta 1 paket vanilya Profiterol kreması profiterol hamurunun içine konulacak malzemedir. Yapacağımız tatlıya ayrı bir tat katmaktadır. Yapımı oldukça kolaydır. Öncelikle bir kaba yumurtaları kırıp iyice çırpın ve karışmasını sağlayın. İçine süt, un, şeker koyup karıştırmaya devam edin. Daha sonra bu karışımı koyulaşana kadar pişirip 3 dakika kadar kaynatın. Profiterol kremasını hazırlarken aynı profiterol hamurunu hazırlarken de yaptığımız gibi yumurta ve diğer malzemeleri karıştırırken olabildiğince hızlı olup iyi bir karışım yapmaya özen göstermektir. Bu şekilde karıştırmanız kremada topaklanmayı önleyecektir. Son olarak karışımı karıştırırken içine vanilya eklemeyi unutmayın. Profiterol Çikolata Sosunun Hazırlanışı Profiterol Çikolata Sosu için Malzemeler 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı kakao Yarım su bardağı süt

Kaynak : Profiterol Nasıl Yapılır | Profiterol Hazırlanışı | Profiterol Tarifi |

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder