11 Kasım 2013 Pazartesi

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır | Köpüklü Türk Kahvesi Nasıl Yapılır

Bazen eşsiz sohbetlerin, bazende tek başına yapılan keyiflerin vazgeçilmezi Bol Köpüklü Türk Kahvesini en iyi şekilde nasıl yapabileceğinizi öğrenin. Türk Kahvesi Tarihçesi 1517 yılında Yemen Valisi Özdemir Paşa, lezzetine hayran kaldığı kahveyi İstanbul’a getirdi. Türkler tarafından bulunan yepyeni hazırlama metodu sayesinde kahve, güğüm ve cezvelerde pişirilerek Türk Kahvesi adını aldı. İlk olarak Tahtakale’de açılan ve tüm şehre hızla yayılan kahvehaneler sayesinde halk kahveyle tanıştı. Günün her saati kitap ve güzel yazıların okunduğu, satranç ve tavlanın oynandığı, şiir ve edebiyat sohbetlerinin yapıldığı kahvehaneler ve kahve kültürü dönemin sosyal hayatına damgasını vurdu. Saray mutfağında ve evlerde yerini alan kahve, çok miktarda tüketilmeye başlandı. Çiğ kahve çekirdekleri tavalarda kavrulduktan sonra dibeklerde dövülerek cezvelerde pişirilmek suretiyle içiliyor ve en itibarlı dostlara büyük bir özenle ikram ediliyordu. Kısa sürede, gerek İstanbul’a yolu düşen tüccarlar ve seyyahlar gerekse Osmanlı elçileri sayesinde Türk Kahvesinin lezzeti ve ünü önce Avrupa’yı oradan da tüm dünyayı sardı. Kahve Çekirdeğinin Çekilmesi Leziz bir Türk kahvesi hazırlamanın ilk adımı kahve çekirdeklerinin çekilmesi ile başlar. Unutmayın ki, Türk kahvesinin en önemli özelliklerinden bir tanesi kahve çekirdeklerinin mümkün mertebe ince çekilmesidir. Türk kahvesi dünyadaki en ince kahvedir. İnceliğin kıvamı bebek pudrası kıvamındadır. Bu iş için elle çevrilen ya da elektrikli otomatik bir değirmen kullanabilirsiniz. Ama günümüzde artık hemen herkes hazır kavrulmuş ve çekilmiş kahve kullanmaktadır. Kaliteli bir markanın kullanıma hazır Türk kahvesini satın alarak kahvenin çekilmesi adımını atlayabilirsiniz. Türk Kahvesi için Malzemeler Öğütülmüş taze Türk Kahvesi İçme Suyu İsteğe göre şeker Cezve Türk Kahvesi Yapımı Türk kahvesinin bir diğer kendine has özelliği ise pişirilmesi esnasında ortaya çıkar. Türk kahvesi diğer kahveler arasında kaynatılarak hazırlanan tek kahve türüdür. Kahvenin lezzetinde önemli olan ilk unsur yukarıda anlatıldığı üzere kaliteli bir kahve kullanmaktadır. Sonraki unsur ise kullanılacak suyun kalitesidir. Kesinlikle musluk suyu kullanmayın. Musluk suyundaki klor kahvenizin tadını bozabilir. Cezvenize kaç fincan Türk Kahvesi içecekseniz o miktarda fincan ile içme suyu koyun. Şayet koyacağınız su ne kadar soğuk olursa kahveniz o kadar bol köpüklü olacaktır. Cezvenize fincan başına iki çay kaşığı Türk Kahvesi koyun. Kahvenizi orta şekerli istiyorsanız cezvenize her fincan için bir çay kaşığı şeker, eğer şekerli istiyorsanız yine cezvenize her fincan için iki çay kaşığı şeker koyun. Şayet kahvenizi şekersiz içecekseniz hiç şeker koymayın. İsteğinize göre koyduğunuz kahve, su ve şekeri kısık ateşte kabarana kadar karıştırın. Kısa bir süre içerisinde kabaran kahvenizin köpüğünü cezvelerinize eşit miktarda pay edin. Kalan kısmı tekrar kısık ateşte pişirip kabarmasını bekleyin. Bu şekilde tüm cezvelerinizi doldurana kadar köpürtün ve doldurun.

Kaynak : Türk Kahvesi Nasıl Yapılır | Köpüklü Türk Kahvesi Nasıl Yapılır |

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder