11 Kasım 2013 Pazartesi

Mersin Tantuni Tarifi | Mersin Tantuni Nasıl Yapılır

Tantuni et ile yapılan Mersin ve yöresine has bir yemek çeşididir. Lavaş arasına konularak dürüm veya ekmek arası şeklinde yenilebilir. Ayrıca tabakta garnitürleri ile birlikte porsiyon şeklinde servis edilebilir. Tantuni kendine has pişirme aşaması ile diğer et yemeklerinden ayrılmaktadır. Tantuninin ana malzemeleri dışında damak zevkine göre birçok malzeme kullanılarak yapılabilir. En çok tercih edilen malzemeler ile tantuni yapımı şu şekildedir; Tantuni için Malzemeler Kuzu eti (çok küçük doğranmış) Tereyağı Tuz Toz biber (isteğe bağlı) Kuru soğan (isteğe bağlı) Yeşil soğan (isteğe bağlı) Domates (isteğe bağlı) Yeşil biber (isteğe bağlı) Tantuni Tarifi Öncelikle kuzu etini küçük küçük parçalara doğrayın. Tavaya tereyağı atıp eritin. Tereyağı erimeye başladığında küçük parçalar halinde doğradığınız eti tavaya atın. Etler iyice yumuşayana kadar tavaya azar azar su ekleyip etleri çevirin. Eklediğiniz su her çektiğinde tekrar su ekleyin. İyice yumuşayan eti suyunu çekene kadar kavurun. Kavurduğunuz etin olduğu tavaya domatesleri küçük parçalara halinde doğrayıp tavaya atın ve karıştırın. Yine küçük parçalar halinde doğradığınız yeşil biberleri tavaya atıp karıştırın Damak zevkinize göre toz kırmızı biber ve tuzu ekleyip karıştırın. Tavada pişen tantuni ve tüm malzemeleri dilerseniz lavaşa, dilerseniz ekmek arasına koyun. Dilerseniz içine kuru soğan ve yeşil soğanda ekleyebilirsiniz.

Kaynak : Mersin Tantuni Tarifi | Mersin Tantuni Nasıl Yapılır |

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder