11 Kasım 2013 Pazartesi

Mıhlama Tarifi | Mıhlama Yapımı | Mıhlama Nasıl Yapılır

Mıhlama Karadeniz yöresine ait mısır unu, tereyağı ve peynir ile yapılan genellikle kahvaltılık olsa da günün her saati yenilebilen yöresel bir yemeğimizdir. Mıhlama yapımı kolay, yapım süresi kısa malzemesi az olan besleyici bir yemektir. Yapımı kolay olsa da kullanılan malzemenin kalitesi yapacağınız mıhlamanın kalitesini etkileyeceği için yöresel malzemeler veya kaliteli malzemeler ile yapmaya özen göstermek gerekir. Kuymak mıhlamanın diğer bir adıdır.Mıhlama yöreden yöreye fark gösterse de aralarında ufak bazı tat değişiklikleri dışında büyük değişiklikler yoktur. Trabzon usulü, Artvin usulü, Rize usulü, Iğdır usulü gibi mıhlamanın farklı yörelere ait çeşitleri bulunmaktadır. İyi bir mıhlama nasıl yapılır püf noktaları ve malzemeleri şu şekilde olmalıdır; Mıhlama Malzemeleri 1 su bardağı mısır unu Yarım paket tereyağı Bir miktar Trabzon imansız peyniri yada kaşar peyniri 1 su bardağı sıcak su

Kaynak : Mıhlama Tarifi | Mıhlama Yapımı | Mıhlama Nasıl Yapılır |

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder